DE TRAINSTER

Ontmoet Sylke, een gepassioneerd rugbyster en coach

OVER SYLKE

Sinds 2012 speelt Sylke voor de nationale dames rugby selectie en voor het eerste team van de Rugbyende Utrechtse Studenten. Hiernaast heeft zij bij deze club vier keer een landstitel in de hoogste klasse behaald. Momenteel traint Sylke zowel een dames- als een herenteam in de ereklasse in Nederland namelijk het eerste team van de Rugbyende Utrechtse Studenten en als voorwaartse coach van de mannen van DIOK .

SYLKE

Sylke maakte sinds 2007 deel uit van de basis selectie van het Nederlands dames rugby team. Ze heeft zeven EK’s op haar naam staan en behoorde tot de top 14 van de wereld. Van 2013 tot en met 2016 is ze in de lotto ere klasse (hoogste klasse) landskampioen geworden met RUS (Rugbyende Utrechtse studenten).

Ook heeft zij deel uitgemaakt van de olympische 7’s selectie in 2011. Op dit moment is ze gestopt met rugbyen door een knie blessure. Momenteel is ze actief in de reguliere discipline 15 a side als hoofdcoach van de dames van RUS en als voorwaartse coach van de ereklasse mannen van DIOK Leiden. Tot afgelopen jaar zorgde ze als coach van de nationale dames rugby selectie dat de dames tweede van Europa werden. Helaas daarmee niet het WK in 2017 gehaald. In het dagelijkse leven werkt ze als Beweegmakelaar specialist jeugd bij Harten voor Sport.

Hoogtepunt

Uitgeroepen tot beste rugby speelster van heel Nederland 2015

0
Gegeven clinics
0
Trainingsuren
0
Jaren voor Nederlands team gespeeld
0
Landstitels

SYLKE’S SKILLS

Sylke is een trainster die enorm enthousiast de sport over kan brengen aan zeer uitleenlopende doelgroepen. De trainingen die zij geeft staan voor:

100%
Plezier
100%
Samenwerken
100%
Respect
100%
Verbeteren kracht en conditie

GEÏNTERESSEERD?

Na het lezen van mijn verhaal en diensten begrijp ik dat jullie wel een keer een leuke rugby clinic willen hebben. Neem daarom snel contact met mij op.